juli 2017

ti on to fre
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

« I sista stund | Main | Nytt år! »

2007.01.02

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Hej Kicki! Visst finns det många hälar! Den här hälen gillar jag att sticka och den passar min fot bra. Jag tror att olika hälar passar olika fötter olika bra :)

Hur många hälar finns det tro? När jag vikarierade som textillärare var det en elev som lärde mig en enkel häl. Man struntar helt enkelt i hälen först. Man bara stickar i en tråd i avvikande färg där hälen skulle ha suttit. sedan stickar man klart strumpan och maskar av för tårna. Därefter plockar man upp maskorna vi den avvikande tråden och stickar en tå till, den fungerar utmärkt som häl.

Har gjort en mängd försök att sticka häl och känt mig så värdelös när jag varje gång har misslyckats. Men nu tack vare din fantastiska beskrivning har jag nu ikväll stickat min första häl! Stort tack till dig underbara människa!!!

Har slitigt mitt hår och nu efter att ha läst din beskrivning har jag fått till en här:) TACK!
Det där med räkningen var inte så lätt. Men jag körde på och har nu början på en häl.
Nu ska jag fortsätta att läsa dina andra beskrivningar och se om jag lyckas komma vidare...Tack igen!
Kram Eva

Tack för en bra förklaring

Sticka är nog det finaste och roligaste man kan göra :)

Jag har sålt strumpor, men aldrig gjort några själv, visste inte att det var så mycket jobb, rolig och nyttig läsning.

Tack! Jag har försökt sticka häl i flera dagar fram tills jag hittade denna beskrivning! Tusen tack! :)

Jättebra beskrivning på häl! Jag avslutade precis min första sockhäl på tåget i morse och blev helt hooked. Jag kommer definitivt sticka fler sockar. Tack Liisa!

Jag blir ytterligare en i raden av tacksamma stickerskor som behövt hjäp med att sticka häl. Eg väldigt självklart men din beskrivning och dina bilder fungerar ypperligt som STOR hjälp att hämta upp glömda kunskaper från förr. Tack så mycket för din tydliga beskrivning.

Åh så många vi verkar vara som förlitat oss på att våra mammor skulle leva för evigt! Varför tog jag inte bättre vara på mammas råd och tips? Nu har jag iaf lyckats med del 1 av "sticka häl"...vilken lycka! Tack snälla du för en helt suverän beskrivning. Nu kör jag vidare med del 2!

Tusen tack för denna fantastiska beskrivning. Jag är nästan helt grön när det gäller att sticka men jag håller på att lära mig igen nu sedan min mamma (just bortgången) 1985 lärde mig grunderna. Men nu vill jag försöka mig på det igen och har ej mamma hos mig längre, så det är svårare nu. Men efter att ha läst del 1 så började jag inse att jag faktiskt förstår vad du menar i det du beskriver. Hoppas jag kan komma med frågor i framtiden och jag plötsligt ej förstår något?
Åter igen, Tusen tack!

HEJ!

Tack för en super bra beskrivning på hälen! :D

Kan väl säga så här att jag aldrig har stickat ett par sockor tidigare och detta var den beskrivningen ag hittade på google som var den mest lätt förklarade :D

Kolla in min första socka ever här --->

http://prinsessancarro.blogspot.com/2010/09/stolt-d.html

PS. länkade dig där oxo ^^

Sälsn. Prinsessancarro

Det är vad jag behöver... Du är en ängel!

TACK för den bra beskrivningen. Helt super att du hade olika färger också. Jag tyckte att det blev lättare att förstå. :D

Sweet!!! Nu har tom jag fått tag på vettig häl ;)

Vilken jättebra vägledning. Tack så hemskt mycket.

Tack så hemskt mycket!
Nu kan jag göra helt egna strumpmönster.
Tack så mycket!

Min fru sa att hon inte hittade någon beskrivning på hur man stickar hälar,men här hittade jag beviset på att hon hade fel.Men du, nog heter det väl sockor? och inte sockar,Ja jag gick i varjefall jämt i sockor när jag var barn,och även nu när det blir kallt.Tack för en bra sida.//Tore

helt klart den bästa beskrivningen jag hittade för att göra hälen, jättetack! ska kila in på din blogg lite då och då i framtiden!

Tack snälla för dina häl-skolor både 1 och 2. Det räddade dottern sockar och mina. jag har nu förstått principen med uppdelning av maskor för hälen och formning av vrist. Tack!

TACK!! Jag tror att jag äntligen förstår hur man stickar en häl!! Kram /jeanette

Hej! jag förstår inte riktigt med beskrivningen.
För jag ska börja sticka strumpor med rundstickor.

Jag ville igenkligen ha en beskrivning med rundstickor.

Perfekt! Jag lyckades med hälen tack vare din beskrivning! Tack!

Hej!
Har du en del 2 på hur man stickar klart efter hälen?

ha det gott och tack för bra info.

Tusen tack för ett "vettig" beskrivning av hälskapandet, jag har inte stickat på länge och har glömt alla "trixen", vanliga stickmönster och beskrivningar är som grekiska för mig, men din förklaring var som att göra det själv! tack och tusen tack!

Hej
Hitta dinar beskrvining idag. Super bra. Sitter och stickar sockar men har inte kommit på hur man gör häl har bara gjort som det stått. Tack kan nu göra egna mönster

Tack, tack för denna beskrivning!
Jag hade aldrig kunnat lämna in syslöjds uppgiften i tid annars.

"Det känns som att ha erövrat ett nytt land"
citat av min mor. Tack än en gäng / amanda

Tack! Vad glad jag är att ha hittat en bra svensk beskrivning på hur man stickar en häl. Varken mitt mönster eller en stickhandbok kunde förklara så bra som du gjort! Nu ska jag hitta del två här på denna blogg i hur man stickar en häl så att jag kan fortsätta mitt lilla projekt. Åter igen: tack! Jag är så himla glad att det äntligen funkade.
Kram

Hej! Tack för en bra beskrivning av att sticka en häl. Jag har stickat skaftet själv förut och sedan farit till min mamma och hon har hjälpt mig med hälen, men nu har hon gått bort:( Varför lärde jag mig inte av henne kan man undra , det var lättare när hon gjorde det och jag slapp och jävlas med det och bli elak. Tusen tack för en lätt beskrivning. Kram Kerstin:)

Hej! Tack för en bra beskrivning av att sticka en häl. Jag har stickat skaftet själv förut och sedan farit till min mamma och hon har hjälpt mig med hälen, men nu har hon gått bort:( Varför lärde jag mig inte av henne kan man undra , det var lättare när hon gjorde det och jag slapp och jävlas med det och bli elak. Tusen tack för en lätt beskrivning. Kram Kerstin:)

Nu fattar jag! Tusen tack. Julstrumpan är räddad!

Åh! Du har räddat min dag. Äntligen tror jag att jag förstår hur man stickar en häl!! :) :) :)

Tack!
Jag sitter med mina blivande raggsockar och har mönstret framför mig, men förstod inte vad ja skulle göra. Nu ska jag läsa igenom dina beskrivningar noggrannt, och förhoppningsvis har jag en färdig häl om någon timme!

Verify your Comment

Previewing your Comment

This is only a preview. Your comment has not yet been posted.

Working...
Your comment could not be posted. Error type:
Your comment has been posted. Post another comment

The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers you see in the image below. This prevents automated programs from posting comments.

Having trouble reading this image? View an alternate.

Working...

Post a comment

Your Information

(Name and email address are required. Email address will not be displayed with the comment.)

Liisa säger:

  • Välkommen till min stickblogg!
  • Welcome to my blog about knitting. Unfortunately not in English. Do leave me a comment or send an Email anyway, if you want.
  • Att sticka är gratis och garn är billigare än kbt!
  • Lämna en kommentar eller skicka e-post till:
    liisamy snabela hotmail punkt com

Jag brinner för

Jag bränner pengar på

Mina utbrända bloggar